バジルがたくさん採れてますか~?
毎年、季節になると主人にリクエストされるサラダをご紹介。
Got basil?
My husband requests this salad every basil season.
~ ~ ~
Basil Chicken Salad バジル-チキン-サラダ
6oz smoked chicken breast, スモークドチキン 胸肉
skin removed - cubed 皮は取り除く 170g サイコロ切り
1c seedless grapes - halved 種無しぶどう 1 カップ 半分に切る
2/1c red onion - diced 赤玉葱 2/1 カップ 荒く刻む
3 celery stalks - diced セロリ 3本 荒く刻む
1/4c fresh basil leaves - cut into thin strips バジル 1/4 カップ 細く切る
1c slivered almond 薄切りかマッチ切りのアーモンド 1カップ
3/4c mayonase マヨネーズ 3/4 カップ
seasoning salt シーズニングソルト 少々
black pepper ブラックペッパー 少々
(Adjust the seasonings per chicken's saltiness) (チキンの塩加減に合わせて調整)
Mix well; chill and serve. 良く混ぜ合わせて冷やす。
Mix well; chill and serve. 良く混ぜ合わせて冷やす。
Excellent as a wrap. サンドウィッチやラップでもどうぞ。
Be sure to use smoked chicken if you can. あれば、是非スモークドチキンで!
We use the green grapes for this one. ぶどうは、グリーンのものが合うようです。
こちらでは薄いぶどうの皮も皆食べてしまいますが、
日本の方のお口に合うかしら?
日本の方のお口に合うかしら?
garden log : watered dry spots on lawn, cleaned out the pond weed, lots of deadheading
Mmmmmmm.
ReplyDeleteI had to add in Japanese that we eat grape skins here. They normally bite into it lightly and suck the inside out. Don't know if the grapes with soft skins like we have here is available. Hope so.
ReplyDelete